Традиційний японський посуд – donabe

У ресторані Ikigai ми використовуємо традиційний японський посуд – donabe (донабе), що в дослівному перекладі з японської означає «глиняний горщик».
Цей незвичайний посуд виготовляють зі спеціального матеріалу керамограніта, який за своїми властивостями нагадує кераміку. Внутрішню частину горщика донабе покривають глазур’ю, а зовнішню залишають пористою.
Резервуар у кришці створює водне ущільнення, затримуючи дим і вологу всередині, тим самим, зводячи до мінімуму кількість деревної тріски, необхідної для створення димного аромату.
Найчастіше донабе використовується для приготування копченостей на відкритому вогні. Коптити можна птицю, м’ясо, рибу, морепродукти та овочі.
Цікаво, що у традиційних ресторанах (рьотей) Кіото найстаріші донабе використовуються для приготування їжі тільки для почесних гостей.
В Ikigai ви можете спробувати донабе сет з морепродуктів або сет м’ясний. Одночасно пікантний і ніжний смак таких страв здатний приємно здивувати навіть найвимогливіших кулінарних естетів.